Vragen? Bel: 088-6728300

Cloud werken


Werken in de cloud,
overal en altijd toegang

Wilt u overstappen naar werken in de cloud? Orsatel helpt bedrijven bij aanleg en installatie van een goed netwerk, een firewall en een internetverbinding, zodat u altijd en overal kunt werken.

Werken in de cloud wat is dat?

Werken in de cloud betekent dat de data en programma's niet meer op een eigen pc staan. Bij cloud werken kan de data opgeslagen zijn op verschillende fysieke servers en zelfs in verschillende datacenters. Hier komt de term cloud (wolk) vandaan. Vanaf een pc, telefoon of tablet kunt u overal bij u bestanden. Mits u een goede internetverbindig hebt. In de cloud werken past goed bij het nieuwe werken, of online werken. Orsatel adviseert u graag over cloud oplossingen.

 

Maak een afspraak
Wat hebt u nodig voor werken in de cloud?
U kunt overal vandaan inloggen op een website en vervolgens direct toegang krijgen tot uw programma's en bestanden. Door zoveel mogelijk gebruik te maken van cloud diensten, is het hebben van servers op kantoor vrijwel niet meer nodig. Wat hebt u nog wel nodig op kantoor:
 • een goed netwerk
 • een degelijke firewall
 • een stabiele betrouwbare internetverbinding (of liever twee)

Welke internetverbindingen zijn er voor cloud werken?

Als u met uw bedrijf in de cloud gaat werken, wordt u afhankelijker van uw internetverbinding.

Niets is zo irritant als een haperende internetverbinding waardoor u de connectie met uw cloud werkplek verliest. Daarom vragen veel ondernemers zich af welke internetverbinding nodig is om in de cloud te gaan werken.

In Nederland zijn er vijf opties:
 • ADSL/ADSL2+/VDSL
 • Kabel
 • Glasvezel
 • Mobiel internet
 • Sateliet internet
Welke internetverbinding is geschikt voor u?
Welke internetverbinding het meest geschikt is voor uw cloud werkplek is afhankelijk van uw situatie. Om dat te bepalen kunt u zichzelf de volgende vragen stellen:
 • Welke toepassingen wilt u in de cloud gebruiken?
 • Welke eisen stelt u aan de kwaliteit van de verbinding?
 • Welke snelheid moet de verbinding hebben?
 • Welke internetverbindingen worden er op uw postcode aangeboden?
 • Wat mag het kosten?

Twee internetverbindingen

Werkt u compleet in de cloud? Of heeft u die ambitie? Dan is het hebben van twee internetverbindingen zeer gewenst. Stel dat er een storing is bij de internet provider, dan zit heel het bedrijf met de handen over elkaar. Op het moment dat u ook belt via internet, is heel de organisatie zelfs onbereikbaar. Een ideale situatie is een internet verbinding via de telefoon kabel (DSL) en een via een kabel verbinding (glasvezel of coax). Als u dit bij twee verschillende providers afneemt, dekt u vrijwel alle risico's af.
Cloud telefonie of VoIP telefonie

Zo vertrouwd 'werken in de cloud' al klinkt voor alles wat met uw pc en werkproces te maken heeft, zo nieuw voelt cloud telefonie misschien nog aan. Cloud telefonie, VoIP of hosted voice zijn overigens dezelfde termen voor bellen via internet. Gewoon praten met een telefoon die aangesloten is op een pc met internetverbinding. Cloud telefonie heeft ondernemers ontzettend veel te bieden. Wat zijn de voordelen en nadelen?

Ontdek VoIP telefonie

Is uw datanetwerk dubbel uitgevoerd?

Uw databekabeling bepaald de beschikbaarheid en bereikbaarheid van uw IT systeem. Deze kabels zijn immers de verbinding met de buitenwereld. Om de uptime te garanderen worden cruciale componenten binnen de infrastructuur vaak redundant uitgerust. Beschikt u over een goed datanetwerk? 

Lees meer...

Cloud weren of liever eigen servers?

Moet je als MKB'er een nieuwe server kopen, of is het beter om voor een clouddienst te kiezen? Het blijkt meestal geen kwestie van alleen lokale servers, of alleen clouddiensten te zijn. In veel situaties kunt u beide in combinatie gebruiken. Orsatel richt ook serverruimten in. Is uw serverruimte up-to-date?

Lees meer...