Vragen? Bel: 088-6728300

Serverruimten


Serverruimten,
serverruimtes en serverkasten inrichten

Wilt u een serverruimte laten bouwen of verbouwen? Orsatel helpt opdrachtgevers met advies en ontwerp serverruimten tot en met installatie en onderhoud van hun servers.

Bescherm uw serverruimte

Uw server is het kloppend hart van uw organisatie. Hierop staan de applicaties die gezamenlijk gebruikt worden, wordt data centraal opgeslagen en alle e-mails opgevangen. Als hier iets fout loopt, liggen alle activiteiten ineens stil. Zorg er daarom samen met Orsatel voor dat uw serverruimte altijd het hoofd én het hart koel houdt. Wij helpen u graag.

 

Maak een afspraak

Serverruimte inrichten

Vertrouw de totaalinrichting van uw server met een gerust hart toe aan Orsatel. Wij zorgen voor aanleg en installatie van:

  • redundante stroomvoorziening, schakelingen en elektriciteit
  • data- en serverrekken en koeling;
  • kabelbegeleiding en kabelbanen
  • inbraakbeveiliging
  • branddetectie en blussystemen

Temperatuur en vochtigheid servers

Waarom is het belangrijk om de temperatuur constant te houden in een serverruimte? Koeling is in een serverruimte of datacentre van groot belang. Computers geven veel warmte af en kunnen zonder de juiste koeling oververhit raken. Dankzij Orsatel blijft de temperatuur en vochtigheid in uw serverlokaal altijd onder controle en meetbaar. Wij installeren uw airconditioning en creëren een optimale koeling naar uw apparatuur en systemen. De volledige HVAC-installatie plaatsen we zorgvuldig.

Onderhoud van uw serverruimte

De configuratie in uw serverruimte en patchkasten zal na enige tijd veranderen. Door mutaties of verhuizingen verandert uw infrastructuur. Daardoor kan er na enige tijd behoefte zijn uw serverruimte te onderhouden.

  • mutatie en configuratie van uw server
  • schoning van uw server
  • bekabeling patchkast op orde te brengen
  • stofvrij maken live apparatuur
  • serverruimte ontmantelen en slopen
"​Orsatel biedt u een totaaloplossing voor uw complete bedrijfsnetwerk. Van de infrastructuur van servers, werkstations, netwerkapparatuur tot databekabeling."

Is uw datanetwerk dubbel uitgevoerd?

Servers vormen een onderdeel van het bedrijfsnetwerk. Uw databekabeling bepaald de beschikbaarheid en bereikbaarheid van uw IT systeem. Deze kabels zijn immers de verbinding met de buitenwereld. Om de uptime te garanderen worden cruciale componenten binnen de infrastructuur vaak redundant uitgerust.  

Lees meer...

Eigen servers of liever naar de cloud?

Moet je als MKB'er een nieuwe server kopen? Of is het beter om voor een clouddienst te kiezen? Het blijkt meestal geen kwestie van alleen lokale servers, of alleen clouddiensten te zijn. In veel situaties kunt u beide in combinatie gebruiken. Wat hebt u nodig voor werken in de cloud?

Lees meer...