Vragen? Bel: 088-6728300

Databekabeling en patchkast aanleggen in kantoor

foto ophangen patchkast door orsatel monteur bij het zweminstituut.png

In samenwerking met Sells4you werkte Orsatel aan het inrichten van een nieuw kantoor met wandgoten en het plaatsen van de nieuwe patchkasten bij twee locaties van het Zweminstituut, bij zwembad de Driesprong en zwembad de Veur, in Zoetermeer.
 

Databekabeling bedrijven aanleggen en aanpassen

Bij verbouwen, uitbreiden of nieuwbouw van bedrijven en organisaties verandert het bedrijfsnetwerk meestal mee. Het netwerk moet aangepast, uitgebreid of zelfs nieuw aangelegd worden. Zoiets speelde ook bij deze opdrachtgever. 

Het Zweminstituut heeft recent een deel van de exploitatie over genomen van de gemeente. In de oude situatie stond er een patchkast die gedeeld werd door de gemeente en het Zweminstituut. Het Zweminstituut gebruikte het netwerk van de gemeente waardoor de poorten op het patchpaneel verdeeld waren tussen beide partijen. De opdrachtgever had de behoefte om te beschikken over een eigen netwerkinfrastuctuur.
 

Oplossing: een nieuw datanetwerk

We hebben voor het Zweminstituut een nieuwe patchkast geplaatst met eigen apparatuur, zoals de switch, router e.d. en ook is er nieuwe databekabeling aangelegd voor het nieuwe kantoor in zwembad de Veur. Het kantoor is voorzien van vijf delen wandgoot met daarin de wandcontactdozen (wcd's) en UTP kabelaansluitingen, tevens hebben wij voor deze wandgoten een nieuwe stroomgroep aangelegd. Het resulaat is dat beide partijen nu beschikken over hun eigen apparatuur en onafhankelijk van elkaar kunnen werken.
 

Verrichte werkzaamheden in het netwerk

  • Patchkasten installeren: model wandkast
  • Patchpanelen aanbrengen: een patchpaneel heeft een aantal aansluitbussen waarop met (patch)kabels telefoon- en netwerkverbindingen worden aangesloten
  • Patchkabels trekken: patchkabels hebben connectoren aan beide kanten apparaten met iets verbinden, bijvoorbeeld PC met een wall-outlet.
  • UTP bekabeling trekken
  • Nieuwe stroom groep aanleggen
  • Apparatuur plaatsen: switch, router, modem

Ik werk regelmatig samen met Orsatel en kan hun zeker aanbevelen.

Project Details

Opdrachtgever
Contactpersoon
Ron Verschoor | Sells4you
Functie
Projectleider
Project Databekabeling en patchkast aanleggen in kantoor

Deel op Social Media